31.3.2018

SYNTTÄRIRETKI KINTULAMMILLE

Tänä vuonna kevät on tarjonnut upean aurinkoisia päiviä kerta toisensa jälkeen. Syntymäpäivän lähestyessä sain ajatuksen, että paras tapa viettää päivää olisi luonnon keskellä ihanan ystävän seurassa. Päätimme suunnata retken Kintulammen retkeilyalueelle, joka sijaitsee vain puolentunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Aluetta on alettu kunnostamaan syksyllä 2017 ja puitteet olivatkin jo kohdillaan reitillemme osuneissa paikoissa.



Aloitimme retken Keltolahdentien pysäköintialueelta. Olimme onneksi liikkeellä rauhalliseen aikaan ja saapuminen paikalle sujui kohtaamatta vastaantulijoita. Viikonloppuisin tilanne saattaa olla toinen ja peruutustaitoja voi päästä harjoittelemaan, sillä reilu kilometrin matka Keltolahdentietä pysäköintipaikalle oli vain yhden auton levyinen.  Tien sivuun oli kuitenkin aurattu tasaisin väliajoin paikkoja vastaantulevien väistämiseen.




Vaikka kaupungissa kevät tekee jo hyvää vauhtia tuloaan ja asfaltti paljastuu lumen ja jään alta, on metsässä vielä täysi talvi. Auringon paisteessa ja lumihankien ympäröimänä lähdimme pysäköintialueelta kohti Kirkkokiveä. Matkaa oli vain muutama sata metriä ja paikalla oli myös kolme työmiestä huussin rakennuspuuhissa. Kirkkokiven tavallisesta poikkeava nuotiokatos miellytti meitä erilaisuudellaan ja avaruudellaan. Kintulammin kehitysprojektissa onkin pyritty löytämään uusia, mutta toimivia ratkaisuja laavujen ja katosten suhteen.





Kirkkokiveltä jatkoimme matkaa Kaukaloistenkalliolle. Kevätpäivän värit olivat upeat, vitivalkoinen hanki ja mäntyjen takaa loistava kirkkaansininen taivas todella ilahduttivat. Kaukaloistenkallion laavu sijaitsee kallion laella ja alhaalla kallion juurella on pieni lampi. Paikka oli viihtyisä ja odotan, että pääsen vierailemaan siellä uudestaan sulan maan aikana, jolloin se näyttäytyy varmasti vielä hienompana. Paikalla kohtasimme myös kaksi muuta retkeilyseuruetta, mutta loppuretkellä emme muita retkeilijöitä enää tavanneet.





Evästaukoa vietimme Kintulammin laavulla. Puuhuolto oli kunnossa tälläkin nuotiopaikalla, vaja täynnä kuivia valmiiksi hakattuja puita ja nuotio syttyikin hetkessä. Laavulla istuskellessa sää pääsi yllättämään meidät täysin, yhtäkkiä kirkas taivas ja auringon paiste vaihtui sankkaan lumikuuroon ja hetken päästä aurinko taas paistoi, eikä sateesta ollut tietoakaan. Evästauosta kylläisinä lähdimme matkaaman takaisin kohti autoa Kortejärven tilan kautta.





Kintulammin retkeilyalue vakuutti viihtyisyydellään ja puitteillaan, eikä vierailu varmastikaan jäänyt viimeiseksi. Välimatkat ovat lyhyitä ja reitit tarjoavat hyvät mahdollisuudet pienestä päiväretkestä yhden yön retkeen. Seuraavalla kerralla mukaan lähtee yöpymisvarustus ja ehkä testiin pääsee myös lahjaksi saatu Ticket To The Moonin riippumatto, josta olin jo pitkään vain haaveillut. Tämä lahja ilahdutti ja yllätti todella <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti